Een traditie van veel bedrijven is om aan het einde van het jaar een kerstborrel te organiseren, of aan het begin van het nieuwe jaar een nieuwjaarsborrel. Een mooie gelegenheid om samen terug te kijken op het afgelopen jaar, successen te vieren en over nieuwe plannen voor het komende jaar te fantaseren. Maar net zoals we nu werken volgens het ‘nieuwe normaal’, moeten ook bedrijfsfeestjes georganiseerd worden met de coronaregels in het achterhoofd. Heb je geen idee hoe je toch een gezellige borrel kan organiseren? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Vieren op 1,5 meter afstand

Om te beginnen even de basisregel die natuurlijk in het algemeen geldt, maar nog wel eens vergeten kan worden als het gezellig wordt. Richt de ruimte waar je de borrel houdt zo in dat zitplaatsen zich op 1,5 meter afstand van elkaar bevinden. Is het een staande borrel? Herinner medewerkers dan aan het houden van afstand door enkele posters op te hangen met deze boodschap. Bij Beachclub Sunrise hebben wij genoeg grote ruimtes waarin het heel makkelijk is de juiste afstand te bewaren.

Coronaproof hapjes en drankjes

Het is niet zo handig om één plek te hebben waar al het eten en drinken staat. Daardoor komt iedereen telkens dicht bij elkaar in de buurt. Wat je wel kan doen, is een buffet uitstallen over een aantal verschillende tafels. Je kunt ook een winterse barbecue houden, of diverse foodtrucks regelen, zodat je goed de afstand kan behouden en een grote variatie hebt aan hapjes.

Online kerst- of nieuwjaarsborrel

Heeft jouw bedrijf zoveel medewerkers dat iets fysiek organiseren niet veilig is? Geen zorgen, er zijn genoeg opties om een borrel online te houden. Extra leuk: laat van tevoren bij alle medewerkers een kerstpakket thuis bezorgen. Om het sociale gevoel helemaal over te brengen, kun je zelf voor kerstman spelen en de pakketten bij je medewerkers langsbrengen.  In ieder pakket stop je een lekker flesje wijn en wat hapjes, zodat de catering vast geregeld is! Ook een leuk idee: bereid met iedereen tegelijk hetzelfde recept uit een maaltijdbox. En daarna proeven en elkaars gerecht op uiterlijk beoordelen. Wie heeft het smakelijkst uitziende gerecht gemaakt?

Doe een leuke online activiteit met z’n allen

Kletsen, verhalen delen en lekker eten. Natuurlijk is dat het eerste waar je aan denkt bij een borrel. Maar wat dacht je ervan om het wat actiever te maken? Denk eens aan het organiseren van een quiz, bingo, Wie is de mol spel, escape room of zelfs karaoke. Je kan het zo gek niet bedenken. Je kunt ook een poll starten waarbij je medewerkers zelf kunnen aangeven wat hen leuk lijkt. Ook online platformen zoals Houseparty zijn een goede manier om als groep spelletjes te spelen. Trivia, Heads Up! of Chips and Guac, wie wint er het meest?

Extra leuke activiteit: versterk het wij-gevoel door allemaal een foute kersttrui, onesie of mondkapje te dragen en bepaal via een online poll wie de prijs voor beste outfit krijgt.

 

Neem contact met ons op!

De eventmanagers van Beachclub Sunrise helpen je om het gewenste evenement te organiseren. Creëer de juiste sfeer in een van onze passende ruimtes om een succesvol event neer te zetten. Ontdek de mogelijkheden en laat je inspireren.

Stuur een bericht

Bel 0499-370349

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief